Plezier, avontuur & natuur... een onvergetelijke dag!

Nederlandse Begeleiding in de Canyon

Even Voorstellen: Gerbrich & RenierRenier Dijkhuis

Gecertificeerd Canyon Gids

"Berggeit. Zo noemden ze me vroeger als we met het gezin op vakantie waren in de Franse Alpen. Ik heb altijd van de bergen gehouden. Vanwege het avontuur (klimmen, kayakken, snowboarden), maar ook vanwege de ruige natuur en de vrijheid.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat het tussen canyoning en mij geen liefde op het eerste gezicht was. Maar dat kwam door de winterse omstandigheden waarin ik kennismaakte met de sport. Dat was tijdens mijn studie Outdoor Management. Geloof me, rond het vriespunt is de canyon echt geen pretje! De vonk sprong een jaar later toch over. Achteraf kon dat ook niet anders, want al mijn voorliefdes zijn erin verenigd: water, klimmen, abseilen, avontuur, spanning en de ruigheid van de natuur. Sindsdien kan ik er geen genoeg van krijgen.

"Elke canyon is als een sprookjesboek."

Dat klinkt raar, dat geef ik toe, maar de natuur is vaak zo afwisselend en zo adembenemend dat het me echt niet zou verbazen als er plotseling een horde dwergen tevoorschijn zou komen. Of een zwerm elfjes. Echt, de Droomvlucht of de Fatamorgana in de Efteling zijn er niks bij. Het is bijna niet uit te leggen hoe gaaf canyoning is. Ga gewoon een keer mee en ontdek hoe fantastisch deze bijzondere buitensport is!"

RenierGerbrich Potma

Gecertificeerd Canyon Gids

"Ik was altijd al dol op sporten. Vooral buiten en het liefst iets met water. Dat zat er al vroeg in: ik ben opgegroeid tussen de Friese meren. Ik heb jarenlange ervaring als maat en later schipper op een Friese platbodem. Ik vind het altijd heerlijk om mensen te laten meegenieten van de wind, het water en het avontuur.

Tijdens mijn studie Outdoor Management maakte ik kennis met canyoning. Ik was meteen verkocht. De combinatie van bergen, water, spanning en avontuur is perfect. Dat maakt het tot een van de meest complete sporten die er zijn. Abseilen, springen, zwemmen, glijden, klimmen...

"Canyoning is voor mij een en al avontuur."

Elke canyon is verschillend. Qua uitdagingen, maar ook qua natuur. Het leuke is bovendien dat het de enige buitensport is waar jong en oud aan elkaar gewaagd zijn.

Ga mee! Wij wijden je graag in in de wondere wereld van deze fantastische buitensport!"

Gerbrich

Enthousiast?

Heb je een vraag? Lijkt het je leuk en wil je meer informatie?Wij staan je met veel plezier te woord!

Inspireer Anderen

Wij nemen je graag mee! Wie neem jij mee? Deel deze website met je vrienden, familie en collega's!

Canyoning Foto's

Tijdens de canyontochten maken we diverse foto's:

Actieve dag aan de Riviera
In de canyon met hoogtevrees
Actieve vakantie Bloemenkust
Abseilen door de waterval