Plezier, avontuur & natuur... een onvergetelijke dag!

Veiligheid Voorop

Bij Blue Water Outdoor staat veiligheid voorop.

"Is canyoning veilig?"

Die vraag krijgen we regelmatig van (potentiële) deelnemers. Tja, als je canyoning vergelijkt met thuis op een stoel zitten, loop je in de canyon natuurlijk meer risico. Maar thuis op een stoel zitten is saai. Canyoning is een sport waarbij je voortdurend in beweging bent over niet alledaags terrein. Denk aan bospaden, water, rotsen, etc. Het is een bijzondere sport en m.b.t. de veiligheid is canyoning vergelijkbaar met skiën, snowboarden en duiken. Ons antwoord is dus: ja, canyoning is relatief veilig. Want juist omdat we weten wat de risico's zijn, kunnen we de juiste veiligheidsmaatregelen treffen om ongelukken te voorkomen.

Er is altijd een risico op blessures. Daarom raden wij deelnemers aan om stevige (berg)schoenen te dragen. Dan is de kans op enkelverzwikking het kleinst. Sportschoenen zijn een prima tweede keus. Je enkels krijgen weliswaar minder bescherming, maar de zachtere zool heeft vaak iets meer grip op natte rotsen dan een bergschoen. Daardoor wordt de kans op uitglijden kleiner.

Ook schrammen en blauwe plekken behoren tot de mogelijkheden. Maar door het dragen van helmen en pakken van neopreen kunnen we de kans op ernstiger letsel tot een minimum beperken. Bovendien beschermen de pakken tegen de kou van het water.

Op plekken waar uitglijden fatale gevolgen zou kunnen hebben, zorgen wij ervoor dat alle deelnemers 'aangelijnd' zijn. De abseils zijn allemaal begeleid en iedereen wordt op elke cruciaal punt apart op materiaal gecontroleerd.

"

Net als skiën, snowboarden en duiken is canyoning een bijzondere sport.

Dekt je reisverzekering het canyoningen? Zo niet, geen probleem. Laat het ons weten en wij sluiten de nodige verzekering voor je af voor €4,50 p.p. per canyontocht. Je kunt dan met een gerust hart op pad en genieten van alles wat de canyon te bieden heeft.

De 7 wetten van Blue Water Outdoor


Wij staan garant voor:

1. Deskundige begeleiding.

De gidsen van Blue Water Outdoor zijn goed opgeleid, gediplomeerd, ervaren en EHBO-gecertificeerd. Wij begeleiden per gids maximaal één groep per dag door de canyon.

2. Kennis van de omgeving.

Voor de aanvang van het seizoen verkennen wij alle canyons (opnieuw) voor. Daardoor weten we zeker dat we tijdens het seizoen niet voor verrassingen komen te staan. We controleren de abseils, de diepte van het water bij sprongen en glijbanen en weten waar de beste (nood)uitgangen van de canyon zijn.

3. Kennis van het weerbericht.

Tijdens het seizoen houden we het weer nauwlettend in de gaten. Een dag voor de tocht controleren we het lokale weerbericht, maar we letten ook op het weer in de nabije omgeving (het achterland bijvoorbeeld waar de canyon zijn water verzamelt).

Mocht er regen verwacht worden of mocht het regenen op de dag van de tocht zelf, dan nemen we het zekere voor het onzekere. We behouden voor de veiligheid dus het recht om een tocht op het laatste moment af te gelasten. Natuurlijk proberen we dat zo tijdig mogelijk aan te geven. En we zoeken samen naar een passende oplossing. Veiligheid gaat bij ons boven alles.

4. Goede materialen.

De materialen worden voor de aanvang van het seizoen nauwkeurig gecontroleerd en waar nodig vervangen. Gedurende het seizoen krijgen we het materiaal dagelijks onder ogen en wordt het dus dagelijks gecontroleerd.

5. Gering aantal deelnemers per groep.

We werken in kleine groepen: maximaal acht deelnemers per instructeur. Dit houdt het overzichtelijk voor de gidsen en voorkomt oponthoud in de canyon.

6. Goede voorlichting en begeleiding deelnemers.

Lange briefings komen vaak niet aan en details zijn snel vergeten. Daarom zijn onze briefings kort, maar krachtig. Voordat we de canyon instappen, vertellen we over het reilen en zeilen in de canyon, hoe lang we onderweg zijn en wat je kunt verwachten. In de canyon, voor de 'moments suprèmes' geven we uitgebreidere instructies en aanwijzingen. Vragen mag altijd. En we hebben geen haast!

7. Communicatie met thuisbasis.

Op de thuisbasis van Blue Water Outdoor is er altijd iemand op de hoogte van onze tocht en de daaraan gekoppelde tijdsplanning.

De Tochten

Mooie canyons zijn te vinden in de Verdon, de Ecrins, de Pyreneeën, maar canyoning in de Mercantour heeft ons hart gestolen.

Er zijn hier zoveel mooie tochten te maken dat het lastig kiezen is. Toch zijn sommige canyons nóg mooier dan andere.

Bekijk de tochten »

De Mogelijkheden

Of je nu voor een dag, een paar dagen of een hele week met ons op pad gaat, we passen de tochten aan op jouw niveau.

  • Dagtochten
  • 3 dagen-arrangement
  • Week-arrangement
  • Laagseizoen tip

Zoek je wat anders? Wil je suggesties over verblijfsmogelijkheden ontvangen? We horen graag van je!

De Locatie (2024)

Het aankomende seizoen (van april t/m oktober) zijn we weer te vinden in de Alpes-Maritimes. Dit Franse departement ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee en grenst aan Italië.

Met de zon, zee, het Nationaal Park 'Le Mercantour' en een aantal leuke steden nabij, is dit gebied een ideale plek voor iedereen die strand, bergen en stad in één vakantie wil combineren.

Enthousiast?

Heb je een vraag? Lijkt het je leuk en wil je meer informatie?Wij staan je met veel plezier te woord!

Inspireer Anderen

Wij nemen je graag mee! Wie neem jij mee? Deel deze website met je vrienden, familie en collega's!

Canyoning Foto's

Tijdens de canyontochten maken we diverse foto's:

Actieve dag aan de Riviera
In de canyon met hoogtevrees
Actieve vakantie Bloemenkust
Abseilen door de waterval